Matcha kokos tapioca pudding

Matcha Kokos 1
Matcha Kokos 5


Matcha kokos tapioca pudding

Voor 4 personen


Ingrediënten

100 gram tapioca parels

300 ml kokoswater

100-150 gram rietsuiker of rock sugar (naar smaak)

1 blik (425 ml) kokosmelk

Snufje zout

Merg van 1 vanillestokje of 1 tl vanille extract

3 theelepel Matcha poeder (groene thee poeder)

 

Garnering

Mango in blokjes

Frambozen

Passievruchtpulp

Geraspte kokos

 

Bereidingswijze

Voeg de tapioca parels, rietsuiker of rock sugar, het kokoswater toe aan een pan met een dikke bodem. Laat het ongeveer 10 tot 15 minuten koken op laag vuur. Blijf goed roeren tot het een dikke glazige substantie wordt. Voeg daarna de kokosmelk, suiker, snufje zout en de merg van het vanillestokje aan de substantie toe en meng het goed samen. Laat het op laag vuur voor ongeveer 10 minuten sudderen. Af en toe goed roeren. Proef daarna of het naar smaak is.

Draai het vuur uit en zet de deksel op de pan. Laat het rusten voor ongeveer 10 minuten.

Doe dan de helft van de tapioca pudding in een kom en voeg daar de Matcha poeder aan toe. Meng dit tot het poeder goed is opgenomen.

Serveer de tapiocapudding in glaasjes, de eerste laag met de kokos tapioca pudding, daarna de Matcha tapioca pudding. Garneer de pudding met blokjes mango, frambozen, passievruchtpulp en geraspte kokos.


De pudding kan warm of koud gegeten worden.

Dit dessert kan gemakkelijk een dag van te voren worden gemaakt.








Recept: Colinda Manoe
Fotografie & styling: Colinda Manoe